04-11-04

Typisch katten!

Niet voor de kat: onbaatzuchtige gehoorzaamheid en verlangen om te behagen, zoals honden dat laten zien. Katten wonen bij omdat zij dat willen, niet u. Moeiteloos behouden ze hun onafhankelijkheid terwijl ze tegelijkertijd het huis weten te vinden met het beste eten en het fijnste slaapplekje. Er is een verschil tussen katten- en hondenliefhebbers: vrijdenkers, kunstenaars en onafhankelijke mensen houden van katten, terwijl teamspelers liever een hond hebben.
Als de kat buiten is, kan hij een echte volwassen kat zijn die net als een wild beest jaagt en met andere katten omgaat. Zodra hij weer binnen is, wordt deze kat weer een kitten, die bij mensen om aandacht, troost en eten vraagt. In ruil voor zijn bestaan als huisdier hebben wij de kat in ons hart gesloten. We kijken met bewondering naar hun soepele lichaam en hun geheimzinnige gedrag. Katten hebben nooit echt een praktisch nut gehad voor de mensheid - ze beschermen niet, ze werken niet, zoals een politiehond of een jachthond doet. Het is hun aanwezigheid die ons rust brengt.
Voor de moderne stadsmens is de kat een perfect huisdier: schoon, onafhankelijk en goedkoop te onderhouden. Ouderen, die misschien niet meer in staat zijn een hond uit te laten, hebben in een kat een ideale vriend. Een kat slaapt urenlang rustig op iemands schoot en geeft hiermee warmte en troost.
Kattenshows en het fokken van katten leveren weliswaar veel geld op, toch zijn ook hier de allerbeste katten nog steeds gewone huisdieren, die zowel geliefd zijn om wie ze zijn als om hun topkwaliteiten. Kijk eens goed naar uw kat - zijn elegante manieren maken hem tot het meest interessante wezen dat er is.

18:49 Gepost door Githa | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.