14-09-03

Aard en karakter van de Siamese kat.

De Siamees is de meest extraverte huiskat die ja maar kan bedenken, met een stemgeluid dat tot aan de buren rijkt kun je hem moeilijk negeren. Hij is hoogst intelligent en hecht zich meestal zeer aan zijn baasje soms zelfs zo sterk dat hij andere katten niet tolereert. De Siamees is opdringerig, arrogant, brutaal, lawaaierig, afstandelijk, ordinair, gerafineerd, vertederend, heeft kapsones, loopt de hele dag achter je aan of wil juist niks van je weten. Als je nee zegt zeggen zij ja en anders om. Met de slanke oosterse bouw, en prachtige points en saffierblauwe ogen is dit een kat die altijd de aandacht trekt van de mensen.


14:45 Gepost door Githa | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Weet geen raad meer! Hallo,
Sinds 5 maanden heb ik een Siamese kat. Zij (Pachka) is 10 jaar oud en heb haar gekregen. Is héél lief en wil haar niet kwijt maar zit met een probleem. Zolang dat wij thuis zijn gaat ze mooi in haar kattebak maar als wij gaan werken doet ze bijna om het even waar (in mijn wasmand, op de grond, op een tijdschrift enz... Waar is het probleem? Wat kan ik er aan doen? Heeft nu ook diaree. Wat is de beste voeding voor Pachka en hoe los ik al die problemen op?
Bedankt en een prettig weekend,
Nolleke

Gepost door: Noella Morren | 20-03-05

tip Hoi hoi, ik zou eens proberen om haar in een kleinere ruimte (met niets op de vloer behalve de kattenbak natuurlijk ;-)...) te laten als jullie van huis zijn, wel met de nodige speeltjes haar mandje e.d zodat ze zich kan vermaken en het niet voelt als opsluiting maar zo kan ze nergens een plekje vinden om haar behoefte te doen wat ze als prettig ervaart bijv. een wasmand of e.d zo zal ze toch gebruik gaan maken van de kattenbak bij onze (toevallig ook een) siamees hebben we het zo opgebouwd en het gaat nu prima!
veel succes!

Gepost door: Bibi | 09-02-06

nog wat vergeten ;-) Wat de voeding betreft zou ik eens bij de dierenarts informeren, gezien haar leeftijd zal het een speciaal seniorenvoer worden maar aangezien ze ook diaree heeft is er vast een voer dat het een beetje rustig houdt.
nogmaals succes

Gepost door: Bibi | 09-02-06

onze kat is nogal brutaal wa kan ik er aan doen en hij heeft meestal brutaal... Asjeblieft antwoorden..

Gepost door: zoske | 11-12-08

Ik heb zelf sinds een aantal maanden een siamese kattin in huis van ongeveer 3 jaar oud. Maar in tegenstelling tot wat ik erover heb gehoord is zij een heel afstandelijke en schuchtere kat. Heeft er iemand tips om haar wat aanhankelijker te maken?

Gepost door: Lissamarie | 16-04-09

ik heb een vraag. wij hebben een siamese kater van 2 jaar als kitten gekregen. hij kan lief zijn maar tegenwoordig valt hij ons aan en bijt, dit gebeurt niet altijd maar mij te vaak. ik hoop dat u mij advies kan geven hoe ik dit moet aanpakken. Bij voorbaat mijn dank, groetend Rie Goedhart

Gepost door: rie goedhart | 27-08-10

ik heb een vraag. wij hebben een siamese kater van 2 jaar als kitten gekregen. hij kan lief zijn maar tegenwoordig valt hij ons aan en bijt, dit gebeurt niet altijd maar mij te vaak. ik hoop dat u mij advies kan geven hoe ik dit moet aanpakken. Bij voorbaat mijn dank, groetend Rie Goedhart

Gepost door: rie goedhart | 27-08-10

Beste Rie,

Is uw kater gecastreerd?

Als de kat U aanvalt, is het beste meteen te reageren. Consequent straffen door een tik terug te geven met krant of plantenspuit. En steeds hetzelfde woord gebruiken als hij iets fout doet zoals b.v; "Foei!"

In ieder geval nooit uw hand gebruiken. Siamesen zijn zeer intelligent en je kan ze bijna opvoeden zoals een hond.

Gepost door: Magali | 03-11-10

De commentaren zijn gesloten.